این سیاستمدار بلندآوازه و روزگاری قدرتمند، امروز به زحمت توانست در دانشگاه امیرکبیر سخنرانی کند. او که زمانی در نماز جمعهها با شعارهای هاشمی قهرمان ستایش میشد امروز توسط کسانی که خود را وفادارترین گروه از انقلابیها میخوانند به عنوان رئیس فتنه توصیف شد.
روزنامهها در لابهلای گزارشها و سرمقالهها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا
اخبار ویژه اختصاص می دهند که موعظه در ادامه به آنها اشاره میکند.
** کیهانقاتلان امیرکبیر امروز از چه کسی حمایت میکنند؟!وبسایت شبکه دولتی انگلیس با جانبداری از هاشمی رفسنجانی، اعتراض دانشجویان به وی را «نمکنشناسی» عنوان کرد.
بیبیسی در تحلیلی با عنوان «هاشمی، امیرکبیر و نمکنشناسی»، میگوید: این سیاستمدار بلندآوازه و روزگاری قدرتمند، امروز به زحمت توانست در دانشگاه امیرکبیر سخنرانی کند. او که زمانی در نماز جمعهها با شعارهای هاشمی قهرمان ستایش میشد امروز توسط کسانی که خود را وفادارترین گروه از انقلابیها میخوانند به عنوان رئیس فتنه توصیف شد.
در ادامه این تحلیل آمده که رویکرد اعتراض نسبت به مخالفین و منتقدین نظام از سوی دانشجویان و حامیان نظام افزایش یافته است و باید با این گونه رویکردها در ایران مقابله کرد.
آقای هاشمی روز دوشنبه در سخنان خود در دانشگاه امیرکبیر گفت: اسم دانشگاه را از شخصیتی گرفتید که هم دردها را میفهمید و هم برای درمان این درد تلاش میکرد.
وی استعمار و استبداد را دردهای آن روزگار مخصوصاً در زمان قاجار دانست و گفت: امیرکبیر با مظاهر استبداد درگیر شد که به قیمت جانش تمام شد، چون خشم استعمار و استبداد را همیشه به همراه داشت.
هاشمی رفسنجانی، سرنوشت امیرکبیر را نمکنشناسی ناصرالدین شاه در حق وی دانست و گفت: الان نام امیرکبیر در ایران و منطقه از همه شاهان بالاتر است، چون بنیانگذار دانش و تکنولوژی بوده و راه مبارزه با استکبار و استعمار را باز کرده بود.
سال گذشته نیز فائزه هاشمی که در کاشان و به بهانه سالگرد انتخابات ریاست جمهوری سخن میگفت، به فضای خاطرهانگیز باغ تاریخی فین کاشان محل قتلگاه امیرکبیر اشاره کرد و افزود: مشاهده میکنیم فین کاشان قتلگاه امیرکبیر محل ناکام کردن ملت ایران است. وقتی در مقابل بزرگیها، تدبیرها، ابتکارات و توانمندیهای امیرکبیر، او را میکشند، در جامعه هیچ اتفاقی نمیافتد و خیلی راحت در دوران خودش فراموش میشود، ولی دهها سال بعد کمکم ملت ایران متوجه میشوند مردم چه فردی را از دست دادهاند.
وی با بیان اینکه متأسفانه این شیوه گاهی اوقات در بین ما نیز اتفاق میافتد که قدر بزرگانمان را در موقع خودش نمیدانیم، گفت: باتوجه به همه ظرفیتها، پتانسیلها، منابع ثروت، نیروی انسانی و هوش خدادادی که در کشور داریم به خاطر اینکه همیشه اسطورهکش بودیم هنوز در مسیر توسعه درجا میزنیم.
نکته مهمی که درباره مصادره حیثیت و آبروی امیرکبیر(ره) به نفع آقای هاشمی مطرح میشود این است که امیرکبیر را عوامل و سرسپردگان رژیم انگلیس و به دستور انگلیس به شهادت رساندند. با این وصف باید پرسید رژیم منفور انگلیس و همتایان آمریکایی صهیونیستی آنان امروز از چه کسانی در ایران و در مقابل نظام اسلامی حمایت میکنند؟ و در فتنه و آشوب سال 88 علناً و رسماً پای کدام جریان سیاسی آلوده ایستادند؟ آیا شهید والامقام امیر کبیر چنین ننگی را امضا میکرد؟ اگر قائل به چنین ننگی بود که انگلیس خبیث تشنه خون او نمیشد و امیرکبیر هم امیرکبیر بزرگ نمیشد. با این وصف اتفاقاً میتوان گفت اگر ملاک امیرکبیر یا آقاخان نوری و ناصرالدین شدن، حب و بغض انگلیس - و بعدها آمریکاییها- باشد، آنگاه درباره هم افقی و هم مسیری فتنهگران با این حامیان استبداد و استعمار چه باید گفت؟! به راستی آیا جز این است که حامیان میرزاآقاخان نوری و ناصرالدین شاه (قاتلان امیرکبیر) اکنون دشمنان خونی جمهوری اسلامی و پشتیبان معارضان نظام هستند؟!
یادآور میشود همزمان با بیبیسی، نشریات زنجیرهای با تیترهایی نظیر «سخنرانی هاشمی به یاد امیرکبیر»، «امیر کبیر مقابل تندروها ایستاد»، «شور و فریاد پلیتکنیک برای هاشمی» و... به استقبال حضور و سخنرانی توأم با تشنج هاشمی در دانشگاه امیرکبیر رفتند.
خونسردی مخدوش عضو تیم مذاکرهکنندهمعاون وزیر خارجه در اظهاراتی غیرفنی و عجیب گفت سخنان جان کری درباره ابدی بودن بازرسیها از ایران عجیب و غریب نیست و جزو انپیتی است.
عباس عراقچی در مصاحبه با خبرگزاری صدا و سیما در واکنش به اظهارات اخیر وزیر امور خارجه آمریکا که از بازرسیهای ابدی در ایران خبر داده بود، گفت: فکر نمیکنم خیلی چیز عجیب و غریبی باشد، این یکی از اصول اولیه انپیتی است. کشورهایی که به انپیتی ملحق میشوند براساس آن، از انرژی صلحآمیز هستهای برخوردار میشوند، فعالیتهای هستهای صلحآمیز خود را دنبال میکنند و در مقابل بازرسیهای آژانس و اعتمادسازی به آژانس را میپذیرند.
وی تاکید کرد: اینکه نظارتهایی وجود داشته باشد که از صلحآمیز بودن این برنامهها اطمینان حاصل شود، یکی از اصول اولیه انپیتی است و ما سالهاست که به انپیتی پیوستهایم و براساس آن، یک موافقتنامه پادمان میان ایران و آژانس امضا شده که دائمی است و این چیز عجیب و غریبی نیست.
وی تاکید کرد: ما هیچ امتیاز خاصی نمیدهیم و در مقابل، آنها غنیسازی، آب سنگین و ادامه برنامههای ما را در خیلی از حوزهها میپذیرند، همکاریها و رفع تحریمها را میپذیرند و ما در مقابل، اعتمادسازی را مقداری بیشتر میکنیم.
معاون وزیر امور خارجه که با خبرگزاری صدا و سیما در نیویورک گفتوگو میکرد به لزوم تصویب پروتکل الحاقی از سوی قوه مقننه نیز اشاره کرد و گفت: یکی از مواردی که موضوع مذاکره است، پروتکل الحاقی است که اگر مجلس شورای اسلامی بپذیرد، پروتکل الحاقی هم اجرایی خواهد شد و آن هم هیچ چیز عجیب و غریبی نیست، چون بیش از یکصد کشور دنیا، پروتکل الحاقی را اجرا میکنند و یکی از اصول اولیه انپیتی این است که کشورها برنامه هستهای صلحآمیز خود را خواهند داشت و در مقابل، با یکسری نظارتها و بازرسیها توسط آژانس موافقت میکنند که اعتماد وجود داشته باشد.
این اظهارات از جهات متعدد مخدوش است. 1- پیش از این ادعا میشده مدت توافق کذایی که تمام ابعاد برنامه هستهای ایران را محدود- و بعضاً ويژه میکند، 10 سال است و پس از آن ایران میتواند فعالیتهای عادی را از سر بگیرد. از سویی براساس اظهارنظرها نظارتهای مورد اشاره حتی فراتر از پروتکل الحاقی و به معنای جامع کلمه «استثنایی» و «ویژه» است و بنابراین قابل قیاس با بازرسی از دیگر کشورها نیست. به عبارت دیگر این توافق «طبق اصول انپیتی» نیست و بسیار فراتر از آن است. در عین حال در طول این مدت (ابدی) ایران حق از سرگیری فعالیتهای متوقف شده را ندارد. 2- اگر قرار است طبق انپیتی تعامل شود، پس تعهدات اضافی- حتی فراتر از پروتکل الحاقی که مجلس شورای اسلامی نپذیرفته- برای چیست؟ 3- چیز عجیب و غریب دیگر این است که 2 سال اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی از سوی ایران در سال 82، با گستاخی بیشتر طرف غربی و تاکید بر دائمی کردن تعلیق برنامه هستهای ایران همراه شد و به همین دلیل آن روند متوقف شد. 4- آیا محرومیت از غنیسازی 20 درصد یا به کارگیری سانتریفیوژهای پیشرفته IR8، تغییر کاربری راکتور اراک، توقف غنیسازی در فردو، کاهش سقف مواد غنیشده از 10 هزار کیلو به 300 کیلو گرم، بازرسیهای فراگیر از هر جا که غرب ادعا کرد مشکوک است و مطالبه دسترسی به برخی دانشمندان یا سیاستمداران و نظامیان ارشد در انپیتی آمده و جزو اصول آن است؟ و با وجود قبول واگذاری کما بیش این موارد میتوان مدعی شد ما هیچ امتیاز خاصی نمیدهیم؟
یادآور میشود امثال جان کری این را هم گفته بودند که با وجود مطالبه امتیازات بیسابقه در طول 10 سال گذشته که برنامه ایران را عقب میراند و متوقف میکند، ساختار و رژیم تحریمها را حفظ میکنند که لابد این هم چیز عجیب و غریبی نیست!
نماینده مشارکتی مجلس ششم: ائتلاف با لاریجانی توهم استعضو فراکسیون مشارکت در مجلس ششم میگوید روحانی هر چه بتواند در انتخابات مجلس حمایت بیشتری را جلب کند، بهتر است اما نمیتواند روی اصولگرایان سنتی نظیر لاریجانی و ولایتی حساب کند.
احمد شیرزاد در مصاحبه با آریا و درباره ائتلاف علی لاریجانی و روحانی برای انتخابات مجلس دهم، گفت: آقای لاریجانی جزو اصولگرایان سنتی محسوب میشوند بنابراین اگرچه نسبت به دولت مواضع معتدلتری دارند اما اینکه آقای روحانی به مجموعه آقای لاریجانی نسبت به اصلاحطلبان و آقای هاشمی نزدیکتر باشد دور از ذهن است.
وی درباره ائتلاف ولایتی، لاریجانی و روحانی گفت: آقای ولایتی در انتخابات ریاست جمهوری فقط با توجه به نقشی که در انتقاد از آقای سعید جلیلی ایفا کرد در پیروزی آقای روحانی مؤثر بود. در انتخابات مجلس مجموعه این دوستان اصولگرای سنتی شرکت خواهند داشت و حضور آنها بخشی از واقعیت سیاسی ایران است اما اینکه جریان حامی دولت بخواهد به ائتلاف با این اصولگرایان سنتی دل ببندد واقعگرایانه نیست چرا که نه تنها نفوذ مردمی شخصیتهایی چون آقایان لاریجانی، ولایتی یا حزب مؤتلفه و جامعه اسلامی مهندسین، زیاد نیست بلکه ملاحظاتی که این طیف در عرصه سیاسی دارند خیلی زیاد است. بنابراین دولت آقای روحانی خیلی نمیتواند روی این جریان حساب باز کند.
وی تأکید کرد: طبیعتاً آقای روحانی به عنوان یک سیاستمدار هر چه بتواند حمایت بیشتری به خود جلب کند کار درستی است. البته بنده بعید میدانم ائتلافی میان جریان لاریجانی و دولت شکل بگیرد.
روحانی با وجود خطاهای بزرگ به تذکرات دلسوزان توجه نمیکندوزیر اقتصاد دولت اصلاحات گفت: روحانی خطاهای بزرگی در سیاستهای اقتصادی انجام میدهد.
به گزارش روزنامه جمهوری اسلامی از نگرانی طهماسب مظاهری خبر داده و از قول وی نوشت: آقای دکتر روحانی خطاهای بزرگی در سیاستهای اقتصادی دولت انجام میدهد. مشابه آقای احمدینژاد به تذکرات دلسوزان توجه نمیکند. نتیجهاش هم این میشود که در سال دوم دولت، شاهد اقدامات شتابزدهای هستیم.
مظاهری میافزاید فرق دولتهای آقایان احمدینژاد و روحانی در این است که دولت یازدهم میداند و قبول دارد که این تصمیم و بخشنامهاش خلاف و مضر است، اما آن را انجام میدهد. آقای احمدینژاد این قبیل کارها را با اعتقاد به اینکه چنین سیاستی به نفع اقتصاد و مردم است انجام میداد. البته نتیجه هر دو یکی است. کار آقای جهانگیری از این نظر غیرقابل بخششتر است. کار آقای جهانگیری دو نرخی و چند نرخی بودن ارز را که مادر مفاسد اقتصادی است، تشدید میکند. باید دید چه کسانی پشت این تصمیم هستند.
سعید اسلامی بیدگلی، کارشناس بازارهای مالی نیز به این روزنامه حامی دولت گفت: چرا مسئولان زمانی که در خارج از دولت هستند به سیاستهایی اعتراض و انتقاد میکنند و زمانی که بر مسند امور مینشینند، همان سیاستهای غلط را ادامه میدهند؟ آیا ساز و کار اقتصاد ایران بر همان جریانهای غلط بنا شده و مراکز قدرت در چرخههای یادگیری، خود را با آن سیاستها تطبیق دادهاند و اکنون حاضر نیستند که از این چرخه معیوب خارج شوند؟ یا شاید دولتها حاضر نیستند، هزینه تصمیمات اصلاحی را بپذیرند و دائم آن را به تاخیر میاندازند؟ مسئله تنها نرخ سود بانکی نیست، بسیاری از سیاستهای ارزی، تصمیمات گمرکی، مسائل مربوط به تعرفهها، سیاستهای بازار سرمایه و... به طور آشکاری اشتباه، خلاف مبانی علمی و فسادآور است.
به گزارش مشرق، روزنامه جمهوری اسلامی درباره سیاستهای اقتصادی دولت نوشت بخشنامه اخیر دولت در مورد قیمتگذاری که هفته گذشته توسط معاون اول رئیس جمهوری به دستگاهها ابلاغ شد، نگرانی و دغدغه کارشناسان اقتصادی را به دنبال داشته است. اگر چه بیشتر اقتصاددانان مدافع سیاستهای دولت یازدهم هستند اما گاهی برخی سیاستها نگرانکننده هستند و چارهای جز موضعگیری درباره آنها نیست. بخشنامه اخیر درباره قیمتگذاری، شاید از این دست سیاستها باشد...
خالیبندی تازه بزک کنندگان مذاکره با آمریکاروزنامه زنجیرهای شرق تیتر اول خود را به «هیئت نفتی آمریکا مسافر تهران» اختصاص داد.
این روزنامه که برخلاف نام خود جزو بزککنندگان سیاستهای آمریکا و غرب در کشور محسوب میشود نوشت پس از سفر بازرگانان به تهران، هیئت نفتی آمریکا مسافر تهران میشود. شرق از قول معاون وزیر نفت میگوید «پیشبینی میشود با سفر این هیئت آمریکایی و در صورت لغو تحریمهای صنعت، در آینده شاهد حضور شرکتهای بزرگ بینالمللی نفت و گاز آمریکا در ایران باشیم.»
این قبیل فضاسازیها در حالی است که جف راتکه سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنش به خبر مورد اشاره گفت: هنوز داد و ستد با ایران زود است و در خبر منتشره نام هیچ فرد یا شرکتی ذکر نشده است، هر فعالیتی که ناقض تحریمها علیه ایران باشد دولت آمریکا دست به اقدام خواهد زد.
آمریکا هفته گذشته بانک فرانسوی بیانپی پاریبا را به خاطر معامله 3 سال پیش با ایران و 2 کشور دیگر 8/9 میلیارد دلار جریمه کرد.
نشریاتی مانند شرق سال 92 نیز به هنگام انتشار توافق ژنو از گسیل هیئتهای تجاری فرانسوی به تهران برای عقد قرارداد، برقراری پرواز تهران- نیویورک و فروش هواپیماهای آمریکایی به تهران خبر داده بودند که جملگی دروغ از آب درآمد. بنا بر گزارشهای دقیق، تحریمهای هستهای حتی در صورت تعلیق یا لغو، 17 درصد تحریمها محسوب میشود و 83 درصد تحریمهای اصلی از جمله در زمینه نفتی و بانکی برقرار میماند.
نشریات زنجیرهای هفته گذشته به دنبال حضور جان کری در دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل و مذاکره با دکتر ظریف، تیترهایی نظیر «وزیر خارجه آمریکا پس از 36 سال در خاک ایران قدم گذاشت» انتخاب کرده و به لاپوشانی رفتار توهینآمیز آمریکا با ویزای سفیر منتخب آقای روحانی (ابوطالبی) پرداخته بودند.
در حالي که بر اساس مصوبه دي ماه سال گذشته هيئت دولت، مقرر شده بود سرمايه دولت جمهوري اسلامي ايران در شرکت بين المللي اسلامي تأمين مالي تجاري وابسته به بانک توسعه اسلامي از حدود 1 ميليون دلار به بيش از 100 ميليون دلار افزايش يابد، اين دستور به علت مغايرت با قانون برنامه پنجم توسعه و ايجاد بار مالي جديد براي دولت، از سوي نهادهاي نظارتي مغاير قانون اعلام شد اما با ابلاغ ويژه يک مسئول ارشد اجرايي، منبع قانوني مورد نظر براي اختصاص اين مبلغ مشخص و جواز مربوطه صادر شده است.
بر اساس ابلاغيه يکي از سازمانهاي بزرگ دولتي به ادارات ذي ربط، اعلام شده است که با توجه به مشکلات رخ داده بابت خلافي خودروهاي آن سازمان و تبعات اين موضوع مانند عدم شماره گذاري و ارائه خدمات از سوي ناجا، رييس اين سازمان در نامه اي رسمي به راهور ناجا متعهد شده است اين مشکل را در اسرع وقت حل کند. در ادامه اين ابلاغيه نيز از همه مسئولان مربوطه خواسته شده است ظرف 1 هفته، مشکل مذکور را حل و نتيجه را به رياست سازمان اعلام کنند.
** وطن امروز